История и развитиеЕкипът на SonoScape Co. Ltd., основан преди повече от 30 години от г-н Жинджонг Ияо - пионер в ултразвуковите технологии и основател на китайската ехографска индустрия, е създал множество успешни и наложили се в практиката ехографски системи.

Така се родиха редица успешни, революционни, напълно дигитални ултразвукови системи с цветен доплер като портативния SSI -1000 и, по-късно, иновативния SSI-6000. През 2010 г. продуктовата гама бе изцяло обновена с появата на второто поколение ехографи: SSI-8000, S6 и S8

Забележителни събития в развитието на компания SonoScape

2003: SonoScape извежда на пазара първата в света портативна мултифункционалана широкоекранна ехографска система с цветен доплер , оценена като един от високо –технологичните проекти за индустриализацията на административен район Шенжен.

2004: Ехографите с цветен доплер на SonoScape са сертифицирани за съответствие по Европейската Директива за Медицински Изделия ( СЕ) , с което получват паспорт за достъп до световния пазар.
През същата година SonoScape стават първите китайски ехографски системи с цветен доплер , получили официално одобрение от FDA САЩ.

2005: SonoScape е провъзгласен за един от най –успешните високо технологични инвестиционни проекти на администрацията на Шенжен.
През същата година на територията на Република България е създаден специализиран дистрибуционен и сервизен център за ехографската техника SonoScape.

2007: За разработката на линията ехографи с цветен доплер, SonoScape става едниствения производител на медицинска апаратура , носител на наградата „CHINA TOP BRAND” , присъждана от Генералната Администрация за Надзор и Инспекция на Качеството на НР Китай.

2008: SonoScape е провъзгласена от държавната администрация на Шенжен за предприятие-флагман на индустрията.

2009-2010: SonoScape обновява и разширява продуктовата си гама и пуска на пазара второто поколение ехографи.
През същата година SonoScape печели престижната награда „ European Frost & Sullivan Entrepreneurial Company Award 2009”.