На 17.06.2021 г. SonoScape X5 е изпратен на китайската космическа станция Tiangong чрез пилотиран космически кораб Shenzhou 12 като единствен ултразвуков апарат, с който да бъдат проследени ефектите на безтегловност и радиационно натоварване при дълъг престой в космоса. Апаратът е избран от Китайската Национална Астрономическа Администрация след поредица задълбочени тестове на издържливостта на хардуера и функционалността на софтуера. Необходимостта от тези тестове е продиктувана от изключително високата цена за всеки компонент, изпратен в орбиталната станция. Към днешна дата, SonoScape X5 е първият и единствен китайски ехограф, изпратен в космоса.

Според Китайската космическа програма, изграждането на космическата станция ще приключи до 2022 г., Нейната цел е да поддържа продължителен престой на астронавтите и мащабни научни, технологични и приложни експерименти. Екипът на SonoScape е ангажиран да подпомага аерокосмическите медицински изследвания и да предоставя ключова информация, която води до подобряване на здравето на членовете на екипажа.

Важен детайл за апарата е, че корпусът му е изработен от Магналиум. Материалът е характерен с повишена якост и понижено тегло спрямо чистия алуминий и по-висока корозионна устойчивост и устойчивост на химикали (вкл. дезинфекциращи) спрямо магнезиевите сплави. Това са и основните причини материалът да се използва в автомобилната и аерокосмическата индустрия. Конструкцията на корпуса, разположението на основните елементи и разпределението на теглото на машината я правят устойчива на механични вибрации и удари.

Екипът на Медицинска Техника Инженеринг изпраща своите най-добри пожелания към целия екип на Китайската космическа програма.